Mmm tyvärr är det så smiley. Sommaren är kort. Två allsånger i år har i princip regnat bort. Ändå blev de av. Tack vare våra härliga “fans” smiley. Vid tre av fem allsångstillfällen kom regnet precis när allsången skulle starta och vi förberedde oss på att ställa in. Men vår publik kom ändå och vädret höll nästan upp så vi kunde spela även lite vid dessa tillfällen.

En av våra trogna supporters Ina som bor nära Köpmannebro hjälpte oss i princip varje gång med våffelförsäljning. En härlig och oerhört snäll dam smiley. Vi är så tacksamma för hennes hjälp och till alla grannar som har varit så positivt inställda till ett offentligt evenemang med musik här. Stort tack även till er. Bamsekram smiley

Det är med lite sorg i hjärtat som vi nu säger lite hej då till slussen och alla mysiga spelningar för den här säsongen. Miljön och alla goa människor som vi har träffat här. Ja det känns i hjärtat smiley. Nu när jag har suttit och skrivit detta har jag nästa blivit lite tårögd… “But all good things must come to an end” (brukar det heta) och man ska väl avsluta när man har som roligast. Ska även lägga ut texten till Slussen i vårt hjärta. En text som främst Johan komponerade ihop med min hjälp.

Men men om Johan har jobbet kvar nästa år så vet ni med all säkerhet att vi kommer tillbaka och vänder upp och ned på lugnet i Köpmannebro och vi har ju inte slutat spela. Den 17/9 kommer vi att fira av min födelsedag i Stigens Folkets hus och vi välkomnar alla våra vänner, släktingar och supporters att komma och vara med och fira. Anmälan till oss krävs dock så vi vet hur mycket mat som ska fixas.

Icke heller att förglömma så kommer vi köra en show med Lars Stam i Kulturbruket den 2/11. En hel del Elvis utlovas smiley. Sluss och kram på er alla och avslutningsvis texten på “slussen ibland slussar”.

Slussen ibland slussar
(Stockholm i mitt hjärta)

Solljuset stiger ur Vänern,
med allsång för dig och mig,
Slussen i kvällssolen strålar
för alla som nu samlats här,
med fina små allsångarhäften,
med texter – från härs och tvärs,
en skönhet i öarnas landskap,
Dalslands ljuva kanal.

Refräng:
Slussen ibland slussar,
slussen i Köpmannebro,
åldrad av vattnet å vädret,
slussarnas sluss, det är du!
Av ställen jag känner i världen
är du den plats som fått allt.
Men ska slussporten verkligen stängas
är frågan du alltid får.

Båtarna kommer från Vänern
På väg mot vår fina kanal.
Det första de möter på vägen
är slussen i Köpmannebro.
Med gästhamn och öppningsbar vägbro
så möts man av slussvattnets dån.
O slussvakten Johan han hälsar
välkommen hit käre vän.

Refräng: Slussen ibland slussar

Bilarna kommer och åker
i en aldrig sinande ström
Här kan man fika och mysa
På denna fantastiska plats.

Besökarna baja´som attan
Reaktortanken blev full.
Johan fick springa i natten
och fick sen ta slamtanken ut

Refräng: Slussen ibland slussar

Johan vill äta upp glassen.
Som tur är det flera som han
Dem som kommer till slussen
går till boa där dörr´n står på glänt.
Av slussar i hela Dalsland
Är denna i den det sjungs mest
med det Lilla Bandet i spetsen.
och Lars Stam är alltid på plats….

Refräng: Slussen ibland slussar.

Till slut vi sjunga om slussen
Som nu blivit vårt paradis.
Vi tackar för denna sommarn
för alla som har kommit hit.
Allsången har varit så trevlig
och tråkigt att den nu är slut.

Men vi hoppas när sommar kommer –
på nytt skall vi mötas igen

Refräng: Slussen ibland slussar