Oj oj oj…. Nästan hela sommaren har gått och jag har inte hunnit skriva smiley.
Men nu är jag härsmiley och ska berätta om när jag och Johan skulle på finmiddagsspelning i centrala Göteborg. Till Johans förtjusning så låg en annan fin pub i grannhuset bredvid:
Jepp Chat Noir smiley. Vi frågade allt om de var i behov av en keyboardist i sina bästa år som ny dansare… men de hade tyvärr nyss nyrekryterat så de skulle höra av sig vid jul. Ev. behövde de någon som kunde knäcka extra som jultomte smiley
Nåväl han fick nöja sig med att spela på lyxmiddag med snyggkostymen på.
Sedan har ju också midsommar passerat och enligt tradition så spelade vi i Ödeborgsparken på “hemmaplan”. Mysigt smiley. Även Jan-Åke, Lilla Bandets gamla sångare var med och sjöng på ett hörn.
Två glada “fles”, men så ska det vara när vi är i farten: Glatt och piggt smiley
Johan har ju också ett mindre glamouröst extraknäck som han rycker ut på ibland nattetid eller lediga stunder. Här kan man ju tro att han firade midsommar för hårt.. smileyMen nej då, Johan är ju mer eller mindre nykterist så han fixar här “bara” en slambrunn. Vi har alla olika sätt att roa oss på. Min mamma brukade alltid säga “tja var och en blir salig på sitt sätt”. Hon är tyvärr ej i livet längre, men hade hon fått se den här bilden så hade hon garvat högt smiley.
Johan har ju arbetat som slussvakt i Köpmannebro hela den här sommaren också och tur är väl det för vi har ju haft så trevligt med våra allsångskvällar. Det är helt fantastiskt vilka härliga människor vi har träffat här.
Om man är så troget “fan” som härliga “naboen” Knut Grini, så kan man få en sån här tjusig tröja. Självklart har goa skönsångare Lars Stam varit med på de flesta allsångerna, vid ett tillfälle hade vi även hans gamla dansband Jimsons som gästartister. På bilden nedan går han och rekar så allt är tajmat och klart inför kvällen.


Janne Svensson och May Gutke fick t om Johan att dansa smiley. Eftersom detta är högst ovanligt så får bilden vara på sne.. Vädret var även med oss alla fyra allsångstillfällena, utom det sista då det var lite oroligt, men även då kom det folk. Sedan hade vi även underbara “Kurt i Vattneböle”. Han arrangerade ett sommarcafé i Rännelanda, som vi var och spelade på och han hjälpte även oss och goa Ina Swartling med våffelstekeriet här i köket när det körde ihop sig.

Vi tackar alla er som varit med och förgyllt våra sångkvällarsmiley. Ja då blir nog allsång nästa år med…. får vi tro….

Det är härligt att höra att Johan får beröm för sitt trevliga sätt av folk som möter honom här i slussen. Han är enligt mig välförtjänt av detta. Man hör att han hälsar båtresenärerna välkomna, pratar och skrattar med dem. En engelsk kvinna som bor med sin man i en husbåt och som besöker Johan av och till uttryckte sig när slussen var stängd: “It wasn´t the same when I was in Köpmannebro and no Johan. I missed his friendly smile”. Även husdjuren som kommer till slussen gillar honom. Här är Leif Fieldstrup Guldbrandsens hund Egon smiley.So all good things must come to an end, brukar man ju säga, men än har vi lite sommar kvar får vi hoppas och tro…
Sluss och kram på ersmiley. Eller….. ska vi kanske säga glass och kram. Än har Johan glass till försäljning denna och nästa vecka. Välkomna att komma och köpa.